Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Φλάπτζακς από την Αγγλία (Flapjacks)

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 1/3 κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κούπας φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 κούπας σιρόπι ζάχαρης ή χρυσό σιρόπι
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τη μαργαρίνη και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρώμη και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

* Τα φλαπτζακς είναι απλά μπάρες βρώμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.