Υλικά:
Για το γαρνίρισμα:
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 250-300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. μαύρο ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- Κάπαρη
- 3 φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
- φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι ή σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Πλένουμε τη φάβα μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό (περίπου 3 νερά)
- Τη βάζουμε να βράσει μαζί με το νερό και τα 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση.
- Μόλις αρχίσει και βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πιπερόριζα και το ελαιόλαδο, και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά
- Προσθέστε περισσότερο νερό εάν η φάβα αρχίσει να στεγνώνει
- Όταν η φάβα βράσει, προσθέτουμε το αλάτι, τη βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Πολτοποιήστε τη φάβα με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια
- Μόλις μαραθούν και αρχίσουν να τηγανίζονται τα σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξύδι.
- Αφήνουμε να πιούνε τα ζουμιά τους και τα αφαιρούμε απο τη φωτιά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, τα σωταρισμένα μανιτάρια και τη κάπαρη.
- Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.