Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Μπάμιες τηγανητές

Μπάμιες τηγανητές (αλευρωμένες)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 μπάμιες μεγάλες (όχι μικρές γιατί λιώνουν)
  • ξύδι
  • αλάτι (κατά προτίμηση ιμαλαίων)
  • αλεύρι (κατά προτίμηση αυτοδιογκούμενον)
  • νερό
  • ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι αφού τις έχουμε ραντίσει με ξύδι για να φύγουν τα σάλια τους!
  2. Τις αφήνουμε ένα μισάωρο για να φύγουν τα σάλια τους και τις ξεπλένουμε καλά.
  3. Τώρα μπορούμε να τις μαγειρέψουμε.
  4. Βράζουμε λίγο νεράκι και τις ζεματάμε (δηλαδή αφήνουμε να πάρει βράση το νερό και τις ρίχνουμε μέσα να παρουν 2 βράσεις. Μετά τις στραγγίζουμε )
  5. Καίμε καλά το λάδι, αλευρώνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε αλατίσει.
  6. Τις βουτάμε αφού τις έχουμε αλευρώσει σε νερό (αυτό το κάνουμε για να πιάσουν κρούστα) και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.

Μπάμιες τηγανητές χωρίς κουρκούτι
http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpamies-tiganites.html#ixzz2qDXRSaWy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.