Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σπαγγέτι με μεσογειακά λαχανικά και φουντούκια


Μια συνταγή που συνδυάζει άψογα τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα φουντούκια.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:
  • 400 γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
  • 1 βαζάκι σάλτσα Barilla Basilico
  • 250 γρ. φασόλια φρέσκα πράσινα
  • 200 γρ. πιπεριές (κίτρινες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια βασιλικό
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
  • 30 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα, ψητά)
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • Φυτικό τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Προετοιμασία
  1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασόλια σε κομμάτια. Τα Βράζετε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
  2. Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους.
  3. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κόβετε σε κύβους και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα αφήνετε για 2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτετε τα φασόλια, την κάπαρη και τη σάλτσα Barilla Basilico, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού .
  6. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  7. Αναμειγνύετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού, τα φουντούκια και το τυρί.
Συμβουλή:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προμαγειρεμένα φασόλια για πιο γρήγορο αποτέλεσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.