Συστατικά:
Για τη βάση:
• 4 χουρμάδες, μουλιασμένοι μέχρι να μαλακώσουν
• 1 κούπα αποξηραμένη καρύδα
Για τη κρέμα:
Για τη βάση:
• 4 χουρμάδες, μουλιασμένοι μέχρι να μαλακώσουν
• 1 κούπα αποξηραμένη καρύδα
Για τη κρέμα:
• 2 ½ κούπες φρέσκια σάρκα καρύδας (περίπου 5 καρύδες)
• ¼ κούπας νερό καρύδας (υγρό από τις καρύδες που χρησιμοποιήσατε)
• 1/3 κούπα σιρόπι αγαύης ή άλλο υγρό γλυκαντικό
Οδηγίες:
1. Πολτοποιήστε τους χουρμάδες και την αποξηραμένη καρύδα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με λίγα κομματάκια ανάλογα τη προτίμηση σας.
2. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί ή φόρμα με διάμετρο 17-20 εκατοστών.
3. Σε ένα μπλέντερ αλέστε τη σάρκα της καρύδας μαζί με το νερό.
4. Προσθέστε το σιρόπι, το λάδι καρύδας και 1 κούπα κομμάτια ανανά. Αλέστε και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
5. Προσθέστε τον ανανά που έμεινε σε ένα μπλέντερ κομματιάστε τον ελαφρά και στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε.
6. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καλούπι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε, εαν θέλετε, αφαιρέσετε το cheesecake από την κατάψυξη για να γίνει πιο μαλακό.
* Προσοχή:
Η συνταγή επιτυγχάνεται όπως στη φωτογραφία μόνο με πολύ φρέσκες καρύδες.
Μπορείτε εαν δε βρίσκετε φρέσκες καρύδες να, παγώσετε στο ψυγείο μερικές κονσέρβες γάλακτος καρύδας, να τις ανοίξετε ανάποδα (απο το πάτο) και να πάρετε μόνο το παχύρευστο μέρος τους μέχρι να συμπληρώσετε 2 ½ κούπες, και να παραλείψετε το ¼ κούπας νερό καρύδας (απλά μια συμβουλή, δεν το έχω δοκιμάσει!).
• ¼ κούπας νερό καρύδας (υγρό από τις καρύδες που χρησιμοποιήσατε)
• 1/3 κούπα σιρόπι αγαύης ή άλλο υγρό γλυκαντικό
• 1 κούπα λάδι καρύδα, σε θερμοκρασία δωματίου (ή φυτική μαργαρίνη)
• 2 κούπες ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά,
Οδηγίες:
1. Πολτοποιήστε τους χουρμάδες και την αποξηραμένη καρύδα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με λίγα κομματάκια ανάλογα τη προτίμηση σας.
2. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί ή φόρμα με διάμετρο 17-20 εκατοστών.
3. Σε ένα μπλέντερ αλέστε τη σάρκα της καρύδας μαζί με το νερό.
4. Προσθέστε το σιρόπι, το λάδι καρύδας και 1 κούπα κομμάτια ανανά. Αλέστε και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
5. Προσθέστε τον ανανά που έμεινε σε ένα μπλέντερ κομματιάστε τον ελαφρά και στη συνέχεια, προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε.
6. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καλούπι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε, εαν θέλετε, αφαιρέσετε το cheesecake από την κατάψυξη για να γίνει πιο μαλακό.
* Προσοχή:
Η συνταγή επιτυγχάνεται όπως στη φωτογραφία μόνο με πολύ φρέσκες καρύδες.
Μπορείτε εαν δε βρίσκετε φρέσκες καρύδες να, παγώσετε στο ψυγείο μερικές κονσέρβες γάλακτος καρύδας, να τις ανοίξετε ανάποδα (απο το πάτο) και να πάρετε μόνο το παχύρευστο μέρος τους μέχρι να συμπληρώσετε 2 ½ κούπες, και να παραλείψετε το ¼ κούπας νερό καρύδας (απλά μια συμβουλή, δεν το έχω δοκιμάσει!).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.