Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ριζότο με καλαμπόκι και πιπεριές


Υλικά:
  • 30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1200 ml νερό ( 5 φλ.τσ.)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 καλαμπόκι μόνο τους σπόρους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φυτική παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • 10 φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε για μισό λεπτό μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. 
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατέυουμε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι,το σωτάρουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.
  5. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς το ρύζι μας. 
  6. Έπειτα απο 1-2 λεπτά το ρύζι θα έχει απορροφήσει τα υγρά και η κουτάλα μας θα αφήνει ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας μας. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. απο το νερό που σιγοβράζει και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να αφήνει η κουτάλα μας ίχνη στον πάτο της κατσαρόλας. 
  7. Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. νερό ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  8. Μόλις απορροφηθεί και το δεύτερο φλυτζάνι νερό, τότε προσθέτουμε το καλαμπόκι και την πιπεριά. 
  9. Βάζουμε ακόμη 1 φλ.τσ. απο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. 
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με ακόμη ένα φλ.τσ. νερό και λίγο αλάτι ακόμη.
  11. Σε αυτό το σημείο το ρύζι μας θα πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο αλλά ακόμη αλ-ντέντε. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη φυτική παρμεζάνα . 
  12. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  13. Τέλος προσθέτουμε τη μαργαρίνη ( αν χρησιμοποιούμε) και ανακατέυουμε. 
  14. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Το ριζότο μας πρέπει να το σερβίρουμε σε μπολάκι και όχι σε πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.