Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα σοκολάτα με μαρμελάδα βερίκοκο & μπισκότο


Σούπερ γευστικό γλυκό ψυγείου, με το απόλυτο δέσιμο γεύσεων σοκολάτας, βερίκοκου και μπισκότων.

Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Υλικά (12 μερίδες)
  • 450 g μπισκότα digestive ή πτι-μπερ (2 πακέτα)
  • 200 g μαρμελάδα βερίκοκο
  • 600 g κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 g φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
  • 50-100 g σιρόπι αγαύης ή άλλο υγρό γλυκαντικό
 Εκτέλεση
  1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το σιρόπι αγαύης.
  2. Αφήνουμε για 1', ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
  3. Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
  4. Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
  5. Σ' ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέ- ρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
  6. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10' να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  8. Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ' ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
  9. Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
  10. Αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.