Σούπερ γευστικό γλυκό ψυγείου, με το απόλυτο δέσιμο γεύσεων σοκολάτας, βερίκοκου και μπισκότων.
Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Υλικά (12 μερίδες)
- 450 g μπισκότα digestive ή πτι-μπερ (2 πακέτα)
- 200 g μαρμελάδα βερίκοκο
- 600 g κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 600 g φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- 50-100 g σιρόπι αγαύης ή άλλο υγρό γλυκαντικό
Εκτέλεση
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το σιρόπι αγαύης.
- Αφήνουμε για 1', ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ ή κατά προτίμηση με ένα bimer), αποφεύγοντας να πάρει αέρα η σοκολάτα.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου για ένα μισάωρο για να πήξει ελαφρώς.
- Κολλάμε τα μπισκότα με την μαρμελάδα ανάμεσα ανά δυο αφήνοντας 7-8 μπισκότα σκέτα.
- Σ' ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμ. 20 και ύψους 5 εκ. στρώνουμε στο κάτω μέ- ρος τα μπισκότα, κόβουμε ορισμένα σε κομματάκια έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
- Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα σοκολάτα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνουμε στο ψυγείο για 10' να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας το σε καυτό νερό, αν είναι σε ταψάκι ή αν είναι σε τσέρκι μ' ένα φλόγιστρο ζεσταίνουμε την περιφέρεια.
- Γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα και την επιφάνεια με τα γεμιστά που έχουν περισσέψει.
- Αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει η σοκολάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.