Υλικά:
- 5 κολοκυθάκια
- 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 3 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χονδρό τρίφτη
- 3 φέτες ψωμί φούρνου ή 6 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένο και στιμμένο
- ρίγανη ξερή ή φρέσκια
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 100 ml νιφάδες βρώμης + 100 ml νερό ανακατεμένα μαζί (προαιρετικά, για καλλύτερο "δέσιμο")
Παρασκευή:
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τα κοτσάνια στις δύο άκρες τους
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά τους
- Σε ένα μεγάλο σκεύος, ανακατεύουμε καλά τα υλικά που ετοιμάσαμε, δηλαδή τα κολοκυθάκια, με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο
- Βρέχουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά και το θρυμματίζουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο δυόσμο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύομε το μείγμα.
- Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο, πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, (χρησιμοποιούμε και ένα κουτάλι για να τους γυρίσουμε, επειδή είναι είναι αρκετά εύθραυστοι.
- Γενικά αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες είναι αρκετά "εύθραυστοι" και χρειάζονται προσοχή κατά την τοποθέτηση τους στο τηγάνι αλλά και κατά το γύρισμα τους από την άλλη πλευρά στο ψήσιμο, για να μην σκορπίσουν τα υλικά τους.
- Στο τέλος, όταν τους βγάλουμε τους τοποθετούμε συνήθως σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το περίσσιο λάδι που παίρνουν μαζί τους βγαίνοντας από το τηγάνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.