Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Μπιφτεκάκια σόγιας με ντομάτα και ρόκα σε αραβική πίτα

Υλικά
  • 100γρ Κιμά Σόγιας FYTRO
  • 120γρ ψιλοκομμένο Πράσο
  • 70γρ Καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 100γρ Κρεμμύδι
  • 100γρ Μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • χυμό από ½ Λεμόνι
  • 1 φάκελος Πουρές ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο Αλεύρι
  • λίγο Ελαιόλαδο,
  • λίγο Ξύδι
  • Αραβικές πίτες (ατομικές ή μεγάλες)
  • Ντομάτα και Ρόκα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
  1. Βάζουμε ένα ποτήρι Κιμά Σόγιας σε αρκετό Νερό, να πάρει μια βράση. 
  2. Αφήνουμε 10-15΄να φουσκώσει, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη Σόγια, το Πράσο, το Καρότο, το Κρεμμύδι και τα Μανιτάρια. 
  4. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πιει τα υγρά του και απομείνουν περίπου 100 γρ. νερού, προσθέτουμε τη Μουστάρδα και το Λεμόνι. 
  5. Προσθέτουμε τον Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό μίγμα. 
  6. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.
  7. Στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτεκάκια, τα περνάμε από αλεύρι, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. 
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (~250°C) μέχρι να πάρουν χρώμα.
  9. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σόγιας σε αραβική πίτα (που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς) με ντομάτα και ρόκα μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και ξύδι.
http://www.fytro.com.gr/Content.php?PageId=88&Language=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.