Υλικά
Εκτέλεση
- 100γρ Κιμά Σόγιας FYTRO
- 120γρ ψιλοκομμένο Πράσο
- 70γρ Καρότο (ψιλοκομμένο)
- 100γρ Κρεμμύδι
- 100γρ Μανιτάρια φρέσκα
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- χυμό από ½ Λεμόνι
- 1 φάκελος Πουρές ΓΙΩΤΗΣ
- λίγο Αλεύρι
- λίγο Ελαιόλαδο,
- λίγο Ξύδι
- Αραβικές πίτες (ατομικές ή μεγάλες)
- Ντομάτα και Ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε ένα ποτήρι Κιμά Σόγιας σε αρκετό Νερό, να πάρει μια βράση.
- Αφήνουμε 10-15΄να φουσκώσει, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
- Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη Σόγια, το Πράσο, το Καρότο, το Κρεμμύδι και τα Μανιτάρια.
- Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πιει τα υγρά του και απομείνουν περίπου 100 γρ. νερού, προσθέτουμε τη Μουστάρδα και το Λεμόνι.
- Προσθέτουμε τον Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτό μίγμα.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτεκάκια, τα περνάμε από αλεύρι, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (~250°C) μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια σόγιας σε αραβική πίτα (που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς) με ντομάτα και ρόκα μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο και ξύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.