Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Κεφτεδάκια απο κουνουπίδι και αρακά

Υλικά:

  • 200 g κουνουπίδι
  • 200 αρακά
  • 50 g σελινόριζα ή σέλερι
  • 200 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. τριμμένους σπόρους λιναριού και 9 κ.σ. νερό.
  • φρυγανιά ή άλλο υλικό για πανάρισμα
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • φυτικό έλαιο ( για το τηγάνισμα )
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας ή ρίγανη (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε αλατισμένο νερό , βράστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, τον αρακά και το σέλινο κομμένο σε κομμάτια . 
  2. Στραγγίξτε τα από το νερό και λιώστε τα σε ένα μπολ . 
  3. Προσθέστε το αλεύρι , 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μαζί με 6 κ.σ. νερό, το μαϊντανό και το αλάτι .
  4. Πλάστε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια, πανάρετε στη φρυγανιά και το λιναρόσπορο μαζί με το νερό και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
  5. Σερβίρετε ζεστό με μια σαλάτα από κόκκινες ντομάτες και μαϊντανό .

*   Το λιναρόσπορο μπορείτε να το τρίψετε σε ένα μήλο του καφέ ή μούλτι, όταν προσθέσετε νερό θα γίνει σαν κόλλα, έτσι πρέπει, για να κολλήσει η φρυγανιά, εαν χρειαστεί και δε σας φτάσει προσθέστε περισσότερο λιναρόσπορο με νερό σε αναλογία 1 κ.σ. λιναρόσπορο προς 3 κ.σ. νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.