Υλικά:
Μέθοδος παρασκευής:
* Το λιναρόσπορο μπορείτε να το τρίψετε σε ένα μήλο του καφέ ή μούλτι, όταν προσθέσετε νερό θα γίνει σαν κόλλα, έτσι πρέπει, για να κολλήσει η φρυγανιά, εαν χρειαστεί και δε σας φτάσει προσθέστε περισσότερο λιναρόσπορο με νερό σε αναλογία 1 κ.σ. λιναρόσπορο προς 3 κ.σ. νερό.
- 200 g κουνουπίδι
- 200 αρακά
- 50 g σελινόριζα ή σέλερι
- 200 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κ.σ. τριμμένους σπόρους λιναριού και 9 κ.σ. νερό.
- φρυγανιά ή άλλο υλικό για πανάρισμα
- μαϊντανός
- αλάτι
- φυτικό έλαιο ( για το τηγάνισμα )
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας ή ρίγανη (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
- Σε αλατισμένο νερό , βράστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, τον αρακά και το σέλινο κομμένο σε κομμάτια .
- Στραγγίξτε τα από το νερό και λιώστε τα σε ένα μπολ .
- Προσθέστε το αλεύρι , 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μαζί με 6 κ.σ. νερό, το μαϊντανό και το αλάτι .
- Πλάστε το μίγμα σε στρογγυλά κεφτεδάκια, πανάρετε στη φρυγανιά και το λιναρόσπορο μαζί με το νερό και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
- Σερβίρετε ζεστό με μια σαλάτα από κόκκινες ντομάτες και μαϊντανό .
* Το λιναρόσπορο μπορείτε να το τρίψετε σε ένα μήλο του καφέ ή μούλτι, όταν προσθέσετε νερό θα γίνει σαν κόλλα, έτσι πρέπει, για να κολλήσει η φρυγανιά, εαν χρειαστεί και δε σας φτάσει προσθέστε περισσότερο λιναρόσπορο με νερό σε αναλογία 1 κ.σ. λιναρόσπορο προς 3 κ.σ. νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.