Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Ριζοτο με πιπεριές φλωρίνης

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ή φλωρίνης σε βάζο
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κοτσάνια σέλερη ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια αποφλοιωμένα και ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 150 γρ. φυτική παρμεζάνα ή φυτικό τυρί που λιώνει τριμμένο
  • 75 γρ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να σκουρύνει η φλούδα τους. 
  2. Αφήνουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  3. Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε την φλούδα,τα σπόρια και ψιλοκόβουμε. 
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερη. 
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. 
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  7. Προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ζωμό. 
  8. Όταν απορροφηθεί προσθέτουμε άλλη μια κουτ. σούπας και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το ζωμό. 
  9. Όταν το ρύζι φτάσει στο σημείο να είναι al dente στο κέντρο του κόκκου του, ρίχνουμε τις πιπεριές,τα ντοματίνια,την παρμεζάνα,το βασιλικό και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι το ριζότο να χυλώσει. 
  10. Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα παρμεζάνα,αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: everythingcook.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.