Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πατάτες στο φούρνο με κρόκο και πράσο

Υλικά (4μεριδες)
  • 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • 40γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή ελαιόλαδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 6-8 στίγματα από κρόκο Κοζάνης
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης.
  2. 'Όταν δούμε ότι αρχίζει και "βάφει" το νερό, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 7 λεπτά.
  3. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό όπου έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στις πατάτες όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέχρι να καλυφθούν μέχρι τη μέση.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.