Υλικά (4μεριδες)
- 6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
- 40γρ. μαργαρίνη λιωμένη ή ελαιόλαδο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 6-8 στίγματα από κρόκο Κοζάνης
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης.
- 'Όταν δούμε ότι αρχίζει και "βάφει" το νερό, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 7 λεπτά.
- Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό όπου έβρασαν.
- Προσθέτουμε στις πατάτες όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέχρι να καλυφθούν μέχρι τη μέση.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.