Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Λουκάνικα απο γλουτένη

Συστατικά
  • 2 κούπες γλουτένη σίτου
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο ρίγανη ψιλοτριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 και 1/4 κούπες κρύο νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σάλτσα BBQ (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού (προαιρετικά)





Προετοιμασία:
  1. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Ξεχωριστά, αναμίξτε το νερό με το σκόρδο, σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο. 
  3. Στη συνέχεια, σιγά-σιγά αρχίστε να προσθέτετε τα ξηρά συστατικά έως ότου γίνει μια ενιαία μάζα (προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο).
  4. Τότε σχηματίστε κύλινδρους περίπου 15 εκατοστά μήκος και πάχος περίπου 2 εκατοστά και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο στρίψτε τις άκρες για να κλείσουν.
  5. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά σε θερμοκρασία περίπου 190 °, 
  6. μετά από εκείνη τη στιγμή τα αφήνουμε να κρυώσουν, και μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. 
  7. Με αυτό τον τρόπο είναι έτοιμα για να μαγειρεύουν όπως θέλετε (βραστά, στον ατμό, τηγανητά, στη σχάρα).




http://www.cocina.org/recetario/receta-vegetariana-salchichas-caseras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.