Συστατικά
Προετοιμασία:
http://www.cocina.org/ recetario/ receta-vegetariana-salchich as-caseras/
- 2 κούπες γλουτένη σίτου
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες ή 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. πιπέρι σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο ρίγανη ψιλοτριμμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 και 1/4 κούπες κρύο νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. σάλτσα BBQ (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. αλεύρι ρεβιθιού (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ξεχωριστά, αναμίξτε το νερό με το σκόρδο, σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σιγά-σιγά αρχίστε να προσθέτετε τα ξηρά συστατικά έως ότου γίνει μια ενιαία μάζα (προσθέστε περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο).
- Τότε σχηματίστε κύλινδρους περίπου 15 εκατοστά μήκος και πάχος περίπου 2 εκατοστά και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο στρίψτε τις άκρες για να κλείσουν.
- Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά σε θερμοκρασία περίπου 190 °,
- μετά από εκείνη τη στιγμή τα αφήνουμε να κρυώσουν, και μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Με αυτό τον τρόπο είναι έτοιμα για να μαγειρεύουν όπως θέλετε (βραστά, στον ατμό, τηγανητά, στη σχάρα).
- Αλεύρι γλουτένης θα βρείτε στο Bamboo Vegan Ζωοδόχου πηγής 10 & Σόλωνος
- Αντί να τα ψήσετε στο φούρνο μπορείτε να τα ατμίσετε μέχρι να σκληρύνουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.