Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Φαβοκεφτέδες


ΥΛΙΚΑ
  • μισό κιλό φάβα
  • ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • μία κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
  • δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κύμινο
  • μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά (ή όσο χρειαστεί για να σφίξει)
  • μία κούπα λάδι για το τηγάνισμα
  • και αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά. 
  2. Τη στραγγίζουμε και τη κτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ. 
  3. Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  4. Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια. 
  5. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. 
  6. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.