ΥΛΙΚΑ
- μισό κιλό φάβα
- ένα ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- μία κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
- δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κύμινο
- μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά (ή όσο χρειαστεί για να σφίξει)
- μία κούπα λάδι για το τηγάνισμα
- και αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τη φάβα μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Τη στραγγίζουμε και τη κτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ.
- Την αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.