Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Λαχανικοτηγανήτες (Pakora)

PAKORA
Ορεκτικό, σαν αλμυροί λουκουμάδες.
Μπορείτε να το φτιάξετε με ότι λαχανικό σας αρέσει.

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
  • 1 κ.γ. λειωμένη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν-πάουντερ
  • ¾ κούπας αλεύρι από ρεβίθια *
  • 2 κ.σ. ρυζάλευρο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 ml νερό
  • Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με λίγο-λίγο νερό, για να σας γίνει ένας λείος παχύς χυλός.
2. Αφήστε τον να σταθεί 30 λεπτά.
3. Ρίξτε μέσα ότι λαχανικά σας αρέσουν και ανακατέψτε τα.

Σημ: Τα λαχανικά θα τα προσθέσετε τελευταία στιγμή πριν τηγανίσετε, για να μη βγάλουν νερά και σας καταστρέψουν το χυλό.

4. Βάλτε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίστε τα.
5. Θα παίρνετε από το μπολ μια κουταλιά της σούπας χυλό, μαζί με το υλικό που έχετε επιλέξει και θα τη ρίχνετε στο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα και ανέβουν στην επιφάνεια, θα τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και θα τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μερικές προτάσεις για γέμιση στα Pakora


Pakora με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο:

Θα προσθέσετε στο βασικό χυλό,
  • 2 κούπες φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Pakora με καυτερή πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, φρέσκια μέντα, ή δυόσμο:
  • 1 ψιλοκομμένη μέτρια πράσινη καυτερή πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη μέντα, ή δυόσμο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
Pakora με κρεμμύδια - σπανάκι - πατάτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια
  • 8 φύλλα φρέσκο σπανάκι
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε φέτες, αφού τις βράσετε μέχρι να κρατάνε λίγο
  1. Βάζετε τα υλικά σε διαφορετικά μπολάκια. 
  2. Παίρνετε το κρεμμύδι δαχτυλίδι-δαχτυλίδι το βουτάτε στο χυλό και το ρίχνετε στο καυτό λάδι. 
  3. Το ίδιο θα κάνετε και με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι θα έχετε μια ποικιλία λαχανικών.
 Pakora με καρότο πατάτα λάχανο και φασολάκια

  • 1 μεγάλο καρότο 
  • 8 φασολάκια
  • 1 πατάτα
  • 1/4 κεφάλι λάχανου 
  • 1/4 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη ή 2 εκ. φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη 
  • 3/4 κ.γ. σπόροι κύμινου 











* Αλεύρι από ρεβίθια
Μπορείτε να το αγοράσετε από Ινδικά μπακάλικα, ή να το φτιάξετε μόνοι σας. Είναι πολύ εύκολο.
  • 2 κούπες ρεβίθια ωμά, αποφλοιωμένα.
  1. Τα βάζετε λίγα-λίγα στο μπλέντερ, ή σε μήλο για καφέ και τα κάνετε σκόνη.
  2. Τα περνάτε από κόσκινο για να μείνει καθαρό το αλεύρι χωρίς σκληρά υπολείμματα ρεβιθιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.