Υλικά:
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 2 κούπες μπάμιες , ψιλοκομμένες (κατα προτίμηση μικρές)
- 1/2 μικρό κεφάλι κρεμμύδι , κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
- 1/4 κούπας γάλα σόγιας
- 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί
- 1/4 κ.γ. καγιέν
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τις μπάμιες, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν μέχρι να αναμιχθούν τα συστατικά.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λιναρόσπορο με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει ο λιναρόσπορος.
- Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος στις μπάμιες, ανακατεύοντας.
- Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ξανά μέχρι να απορροφηθεί όλο και όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αλατοποπιπερώστε.
- Πάστε μικρούς σωρούς του μίγματος με ένα κουτάλι ή σκουπ για παγωτό και ρίξτε τους στο λάδι.
- Με μια σπάτουλα, πιέστε απαλά κάθε κεφτέ μέχρι να ισοπεδωθεί.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά, γυρνώντας τα μια φορά. Αν μαυρίσει πολύ γρήγορα, χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Στραγγίστε τελικά τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με περισσότερα μπαχαρικά όπως πχ ρίγανη ή θυμάρι εάν χρειάζεται και σερβίρετε ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.