Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Κεφτέδες μπάμπιας

Υλικά:
  • 1 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα αλεύρι 
  • 2 κούπες μπάμιες , ψιλοκομμένες (κατα προτίμηση μικρές)
  • 1/2 μικρό κεφάλι κρεμμύδι , κομμένο σε κύβους 
  • 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
  • 1/4 κούπας γάλα σόγιας 
  • 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί
  • 1/4 κ.γ. καγιέν 
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τις μπάμιες, το κρεμμύδι και το πιπέρι καγιέν μέχρι να αναμιχθούν τα συστατικά. 
  3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λιναρόσπορο με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φουσκώσει ο λιναρόσπορος.
  4. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος στις μπάμιες, ανακατεύοντας. 
  5. Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ξανά μέχρι να απορροφηθεί όλο και όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αλατοποπιπερώστε.
  6. Πάστε μικρούς σωρούς του μίγματος με ένα κουτάλι ή σκουπ για παγωτό και ρίξτε τους στο λάδι. 
  7. Με μια σπάτουλα, πιέστε απαλά κάθε κεφτέ μέχρι να ισοπεδωθεί. 
  8. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά, γυρνώντας τα μια φορά. Αν μαυρίσει πολύ γρήγορα, χαμηλώνετε τη φωτιά. 
  9. Στραγγίστε τελικά τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με περισσότερα μπαχαρικά όπως πχ ρίγανη ή θυμάρι εάν χρειάζεται και σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.