Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα Arrabbiata και λαχανικά

                         Spaghetti Ολικής αλέσεως με Σάλτσα Arrabbiata και πράσινα πικάντικα λαχανικά

Συνταγή ζυμαρικών που αναδεικνύει εξαίσια τα λαχανικά.

Συστατικά για 4-5 άτομα:
  • 400 g Spaghetti Ολικής αλέσεως Barilla
  • 400 g σάλτσα Arrabbiata Barilla
  • 100 g μπρόκολο
  • 100 g πράσινα φασολάκια
  • 50 g κουκιά
  • 30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσινα φασολάκια σε κομμάτια των 3 εκ.
  2. Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, κρατήστε τα μικρά λουλούδια.
  3. Βράζετε τα λαχανικά σε αρκετό βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο, για να κρατήσουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα.
  4. Σουρώστε μετά από δύο λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα Teflon τηγάνι, με δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτετε τη σάλτσα Arrabbiata και αφήνετε να βράσει.
  6. Στο ίδιο βραστό νερό μαγειρεύετε τα Spaghetti Ολικής αλέσεως, τα στραγγίζετε al dente.
  7. Ανακατεύετε με την πικάντικη σάλτσα και σερβίρετε.
Η καλύτερη αναλογία για να μαγειρέψτε ζυμαρικά είναι: 1λίτρο νερό, 100γρ ζυμαρικά και 7 γρ αλάτι.
Αυτή η ποσότητα νερού επιτρέπει να έχουμε τέλεια μαγειρική ομοιογένεια και με την κίνηση από το βρασμό να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-43/1686-spaghetti-olikis-alesews-saltsa-arrabbiata-prasina-pikantika-laxanika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.