Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Χαλβάς ταχινένιος στο φούρνο

Υλικά
  • Χαλβάς από ταχίνι (με σοκολάτα ή χωρίς)
  • Φέτες πορτοκάλι
  • Αλουμινόχαρτο
  • 1 κ.γ. Amaretto (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο
  2. Πλένουμε ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε ροδέλες χωρίς να βγάλουμε την φλούδα.
  3. Απλώνουμε 4-5  ροδέλες στο αλουμινόχαρτο
  4. Επάνω σ’ αυτές βάζουμε όση ποσότητα χαλβά επιτρέπεται, σε φέτες,
  5. Πάνω από τον χαλβά απλώνουμε πάλι φέτες πορτοκάλι
  6. Αν θέλουμε ρίχνουμε κι 1 κ.γ. Amaretto και κλείνουμε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά από όλες τις πλευρές για να μην φύγουν τα υγρά από τον χαλβά που θα ψηθεί 
  7. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 15’ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.