Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Λουκάνικα απο μαυρομάτικα και πατάτα

Υλικά:

  • 2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα (430 γρ. στραγγισμένα) 
  • 1/2 κούπα αλεύρι πατάτας * 
  • 115 γρ. μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή 1/4-1/2 κούπα πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια 
  • 2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι 
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 κ.γ. τριμμένους σπόρους μάραθου 
  • 1 πρέζα μπούκουβο 
  • 1 κ.γ. βασιλικό 
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό , ψιλοκομμένο 
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι 
  • 1 κ.γ. θρυμματισμένο δεντρολίβανο 
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά) 
  • λάδι για τηγάνισμα



Παρασκευή:

  1. Πολτοποιήστε τα μαυρομάτικα φασόλια και το αλεύρι πατάτας μαζί σε ένα μπολ . 
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε, πλάστε περίπου 10-12 λουκάνικα με το μείγμα.
  3. Βάλτε τα μπαχαρικά σε μια καθαρή επιφάνεια , και κυλίστε τα λουκάνικα πάνω από το μείγμα μπαχαρικών , έτσι ώστε να επικαλυφτούν καλά .
  4. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε τα λουκάνικα , προσεκτικά γυρίστε τα και απο την άλλη ως να ροδίσουν . ( παίρνουν ωραίο καφεκόκκινο χρώμα )

* Δε θέλουμε πολλά υγρά, εαν έχουν πολλά υγρά τα μανιτάρια στραγγίξτε τα, εαν το μείγμα είναι ακόμα υδαρό απο τα φασόλια προσθέστε περισσότερο αλεύρι πατάτας μέχρι να μπορούν να πλάθονται, το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σκληρό και εύπλαστο.

 http://recipes.sparkpeople.com/recipe-detail.asp?recipe=1646562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.