Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Πατάτες με σπανάκι και σάλτσα φυστικοβούτυρου

Ένα πολύ πρωτότυπο φαγητό που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο μαγείρεμά του. Αν δεν προσέξετε αφενός μπορεί να καεί το φαγητό, αφετέρου μπορεί να καταστρέψετε την κουζίνα σας. Αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσετε γιατί το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Καλή επιτυχία!
Υλικά
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1/2 κουταλιά σπανάκι κατεψυγμένο ή 1/2 κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 μικρό βάζω φυστικοβούτυρο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Κόβετε το μισό κρεμμύδι και το τρίβετε στον τρίφτη μαζί με το σκόρδο.
  3. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το καρότο. Τα καρότα θα τα κόψετε κάθετα σε τρία μεγάλα κομμάτια (σύνολο 6).
  4. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε όλα τα λαχανικά να σωταριστούν, εκτός από τις πατάτες. Τα αφήνετε για 5’.
  5. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο λαχανικών.
  6. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και κλείνετε το καπάκι. Αφήνετε να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για 6 λεπτά.
  7. Αφαιρείτε το καπάκι και παίρνετε λίγο από το καυτό νερό και το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε το φυστικοβούτυρο μέσα και ανακατεύετε προσεχτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  8. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και τις πατάτες και αφήνετε να βράσουν με κλειστό καπάκι.
  9. Ενώ βράζει η σάλτσα πρέπει να είστε από πάνω και να ανακατεύετε συχνά. Υπάρχει κίνδυνος να αρχίσει να πετάγεται παντού η σάλτσα, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε πολύ.
  10. Μετά από 10’ χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για άλλα 40’. Τώρα αφήνετε ανοιχτό το καπάκι, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να είστε από πάνω.
  11. Όταν έχει συμπυκνωθεί η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή σας απόλαυση!
Tip: Είναι ιδανικό φαγητό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα που μας περιμένουν. Θα σας ζεστάνει και θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.