Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ριζότο με αρακά (μπιζελοριζότο)

  • 1250-1500 ml ζωμό λαχανικών (σπιτικό κατά προτίμηση)
  • 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κοντόκοκκο ρύζι (αρμπόριο)
  • 100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φρεσκοτριμμένο φυτική παρμεζάνα & έξτρα στο σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι & πιπέρι
  1. Ζεσταίνετε τον ζωμό τον οποίο θα χρειαστείτε για το ριζότο και τον διατηρείτε ζεστό καθ'όλη την διάρκεια του μαγειρέματος. 
  2. Σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε πάλι το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. 
  3. Ρίχνετε το ρύζι, τα μπιζέλια και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα για να δέσει καλά το λάδι και το κρεμμύδι με το ρύζι. 
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε μέχρι να να πιει το ζουμί του. 
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε σιγά σιγά λίγο ζωμό στο ρύζι και ανακατεύετε πάλι μέχρι να το ρουφήξει. 
  6. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό και να ανακατεύετε. Μην ξεχνάτε ότι θέλει λίγο υπομονή. Κάθε φορά που ρίχνετε ζωμό πρέπει να περιμένετε να τον ρουφήξει το ρύζι πριν ρίξετε πάλι. Είναι μια διαδικασία που όμως σας αποζημιώνει όταν γευτείτε την πρώτη πιρουνιά. Θα χρειαστείτε περίπου 15 με 20 λεπτά ακόμα για να γίνει το ρύζι. Προσθέτετε νερό αν σας τελειώσει ο ζωμός. Όταν το ριζότο αποκτήσει αυτήν την κρεμώδη υφή, είναι έτοιμο. 
  7. Ρίχνετε την παρμεζάνα και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις. 
  8. Προσθέτετε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.