Παραδοσιακό χαβανέζικο επιδόρπιο με γάλα καρύδας. |
• 370 ml γάλα καρύδας
• 6 κ.σ. ζάχαρη
• 8 κ.σ. κορν φλάουρ "νισεστέ" (ή άλλο άμυλο)
• ¾ κούπας νερό
• ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή λίγο βανίλια
• ψητή τριμμένη καρύδα, για τη διακόσμηση
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το άμυλο και το νερό.
2. Προσθέστε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά, για 10 λεπτά περίπου.
3. Τοποθετήστε τη κρέμα σε ένα ταψί 20x20 cm, και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη ή ένα καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 8-24 ώρες.
4. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα, πασπαλίζουμε με καρύδα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://veganejdan.blogspot.ru/
4. Κόψτε σε μικρά τετράγωνα, πασπαλίζουμε με καρύδα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://veganejdan.blogspot.ru/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.