Η τσουκνιδόπιτα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο οι υπόλοιπες πίτες. Φτιάχνεται όμως πολύ εύκολα και έχει ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά και εκτέλεση=για μεγάλο ταψί κουζίνας
Για τη γέμιση
Υλικά και εκτέλεση=για μεγάλο ταψί κουζίνας
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τσουκνίδια (τα ζυγίζω αφού τα έχω πλένει και στραγγίσει καλά)
- 1/2 κούπα αλεύρι
- 3 κ.σ λάδι
- 3 κ.σ νερό
- αλάτι
- Πλένω καλά τα τσουκνίδια (οπωσδήποτε με γάντια-για να μην τσούξουν τα χέρια).
- Κόβω και αφαιρώ τα περισσότερα κοτσάνια και κρατώ τα τρυφερά μέρη.
- Σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Τρίβω τα χόρτα με λίγο αλάτι, προσθέτω το αλεύρι, το νερό και το λάδι.
- 1 1/2 κούπα νερό
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
- 1 κομμάτι μπυρομαγιά φρέσκια ή 1 φακελλάκι σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- σουσάμι
- Σε χλιαρό νερό λιώνω την μπυρομαγιά και προσθέτω το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ζυμώνω καλά.
- Αφήνω τη ζύμη να “ξεκουραστεί” και να φουσκώσει-περίπου 1 ώρα.
- Τη χωρίζω στα δύο.
- Λαδώνω το ταψί.
- Ανοίγω και απλώνω το κάτω φύλλο, το οποίο πρέπει να εξέχει από το ταψί, γιατί στη συνέχεια θα το χρησιμοποιήσω για να κλείσω την πίτα και να κάνω τον κόθρο (= την χοντρή άκρη περιμετρικά).
- Βάζω τη γέμιση.
- Απλώνω το επάνω φύλλο.
- Στρίβω το ζυμάρι προς τα μέσα περιμετρικά για να κάνω τον κόθρο και να κλείσει καλά η πίτα .
- Λαδώνω την επιφάνεια.
- Ρίχνω το σουσάμι.
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για 10΄ στους 250°C και άλλα 10΄στους 200°C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.