Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Λουκάνικα απο φάβα και μανιτάρια

Υλικά
  • 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 κούπα βρασμένη φάβα
  • 3 φέτες ξερό ψωμί
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ξύσμα και χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 1/2 κούπες σιμιγδάλι
  • 2/3 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αγριοκύμινο ή κύμινο
  • 3 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για γύρο
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σάλτσα BBQ (προαιρετικά)
Προετοιμασία
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσέτα ή με λίγο χαρτί κουζίνας (δεν χρειάζονται πλύσιμο) και τα κόβουμε σε τέταρτα.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μισά από όλα τα μπαχαρικά και χτυπάμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πελτέ για ένα λεπτό και στη συνέχεια βάζουμε και το μείγμα με τα μανιτάρια. 
  4. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα πολλά νερά τα μανιτάρια (θέλει συχνό ανακάτεμα).
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  6. Βάζουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, τη φάβα, το ψωμί, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χτυπάμε μέχρι να ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μία μεμβράνη.
  8. Αν όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο μας φανεί πολύ μαλακή η ζύμη προσθέτουμε 1/2 κούπα σιμιγδάλι ακόμα.
  9. Πλάθουμε λουκάνικα με τα χέρια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη. Μόλις τα τυλίξουμε τα κυλάμε σε μία επιφάνεια για να τους δώσουμε καλύτερο σχήμα.
  10. Αφήνουμε το μείγμα για άλλη μία ώρα στο ψυγείο
  11. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις βράσει βάζουμε μέσα προσεχτικά τα λουκάνικα (τυλιγμένα με τη μεμβράνη) το ένα δίπλα στο άλλο (όσα χωράνε, τα υπόλοιπα μετά).
  12. Βράζουμε για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν.
  13. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λουκάνικα.
  14. Αφήνουμε τα λουκάνικα να κρυώσουν και βγάζουμε τη μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.