Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Μανιτάρια με σκόρδο και ξίδι βαλσαμικό

Τα μανιτάρια έχουν μία ιδιαίτερη γευστική. Με το σκόρδο που τους...πάει τέλεια, απογειώνονται!

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 30΄



Υλικά για 4 άτομα:


• 400 γραμμ. μανιτάρια (πλευρότους)
• ½ κ.γλ. πάπρικα
• ½ κ.γλ. τσίλι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι , πιπέρι
• Κόκκινο κρασί

Eκτέλεση:

1. Πλένουμε τα μανιτάρια πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
2. Τοποθετούμε τα μανιτάρια ολόκληρα σε ένα ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι, σκόρδο, μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και κρασί.
3. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 30΄ στους 200οC.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 1.221

http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-58/1013-2013-04-29-12-15-39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.