Τα ρεβίθια και το σπανάκι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πιάτο.
Τα ρεβίθια μέσα σε με πικάντικη σάλτσα με σπανάκι. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί με πολύσπορα παξιμάδια, ινδικό ψωμί, ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί.
Συστατικά για 4 άτομα
- 430 γρ. ρεβύθια βρασμένα
- 3 κούπες ψιλοκομμένο σπανάκι (Palak)
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1,5 εκ. κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (adrak)
- 1 πράσινο τσίλι
- 3 κ.σ. λάδι
- 1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου (jeera)
- 1 κ.σ. σκόνη κόλιανδρο (dhania)
- 1/2 κ.γ. κουρκούμη (haldi)
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι (δοκιμάστε και προσθέστε εαν το θέλετε πιο αλμυρό)
- 1/2 κ.γ. garam masala (ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
Μέθοδος
- Βράστε τα ρεβίθια σε νερό χωρίς αλάτι, όταν βράσουν προσθέστε αλάτι και στραγγίξτε τα.
- Ανακατέψτε τις ντομάτες, το τσίλι και το τζίντζερ και πολτοποιήστε τα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Δοκιμάστε τη θερμότητα με την προσθήκη ενός σπόρου κύμινου στο λάδι, εαν σκάσει αμέσως τότε το λάδι είναι έτοιμο.
- Προσθέστε τους σπόρους μάραθου και το κύμινο.
- Αφού οι σπόροι κύμινου σκάσουν, προσθέστε τον πολτό ντομάτας, τη σκόνη κόλιανδρου, τη κουρκούμη, το κόκκινο τσίλι σε σκόνη και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Η σάλτσα ντομάτας θα αρχίσει να διαχωρίζεται με το λάδι και θα μειώσει ο όγκος της στο περίπου το ήμισυ της ποσότητας.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι και μισή κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει καλυμμένο για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα λιώνουμε ελαφρά με μια σπάτουλα, ώστε να μαλακώσουν Σημείωση: προσθέστε περισσότερο νερό εαν χρειαστεί, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της σάλτσας σας στην αρεσκεία σας, και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.
- Προσθέστε το garam masala και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.