Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Λαχανικά με σάλτσα κάρυ και γάλα καρύδας



Υλικά για 4 μερίδες 

  •      130 γρ φρέσκα μανιτάρια
  •      1 μελιτζάνα
  •      1 πράσινη πιπεριά
  •      1 1/2 κόκκινη πιπεριά
  •      1 κολοκυθάκι 
  •      2 1/2 ντομάτες
  •      3/4 του κουτιού γάλα καρύδας
  •      2 1/2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  •      1/2 κρεμμύδι
  •      1 σκελίδα σκόρδο
  •      3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας 
  •      1 1/2 κ.σ. κάρυ
  •      1 κ.γ. κύμινο
  •      1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  •      αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση  
  1. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια ,τη μελιτζάνα ,και τις πιπεριές και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο , σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά.
  3. Ανακατεύετε προσεκτικά και προσθέτετε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες.
  4. Αφού βράσουν για 5 λεπτά και είναι ελαφρώς al dente, τα περιχύνετε με το γάλα καρύδας και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με φυτική κρέμα γάλακτος, όπως ρυζιού, σόγιας ή βρώμης.
Θερμίδες ανά μερίδα:210
Θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε:
Βιταμίνες ,Β,C,Ε                Μαγνήσιο
Κάλιο                                 Ψευδάργυρο
Φυλλικό οξύ                      Β-καροτένια
Σίδηρο                                Ινουλίνη 
Νιασίνη                               Αλισίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.