Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Προφιτερόλ εύκολο με σαβαγιάρ

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ σαβαγιάρ 
  • 2,5 κούπες ζάχαρη 
  • 100 γρ κακάο 
  • 1 κουβερτούρα 
  • 1 κούπα αλεύρι 
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • Φυτική σαντιγί 
  • Λικέρ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το καβουρντίζετε, ρίχνετε και τη ζάχαρη με το κακάο
  2. Προσθέτετε το γάλα, την κουβερτούρα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά 
  3. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνετε λίγο λικέρ 
  4. Συνεχίζετε το ανακάτεμα γρήγορα (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει 
  5. Βάζετε τα σαβαγιάρ σπασμένα σε μπολάκια και ρίχνετε την κρέμα 
  6. Τα βάζετε στο ψυγείο 
  7. Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, γαρνίρετε με σαντιγί και ξανά στο ψυγείο 
  8. Μπορείτε εάν θέλετε από πάνω να γαρνίρετε με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.