Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ριζότο με ντομάτα και πιπεριές

Υλικά για 3 άτομα:
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο πιπέρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες ντοματοχυμό
  • 2 κούπες ρύζι τύπου Αμερικής ή Καρολίνα
Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών και λίγο από τον ντοματοχυμό. 
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό μέχρι να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά.
  4. Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι. 
  5. Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε συχνά.
  6. Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. 
  7. Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζετε με τριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/5/14, 5:31 μ.μ.

    Οι εξηγήσεις είναι ψιλοάσχετες. Δεν αναφέρει στα υλικά νερό και στην 1η οδηγία, λέει προσθέστε το νερό.
    Αναφέρει να βάλεις λίγο από τον χυμό τομάτας, και μετά δεν αναφέρει καθόλου που το βάζεις το υπόλοιπο (προφανώς στο κεφάλι μας για λούσιμο). Και που σωτάρεις το κρεμμύδι; μέσα στο νερό και τα υπόλοιπα που αναφέρει η πρώτη οδηγία;
    Λίγο πιο ξεκάθαρες οι συνταγές παρακαλώ. Όχι, αντιγράφουμε ότι βρούμε στο ίντερνετ χωρίς να το ελέγξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.