Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Αλεύρι ρεβιθιού (Ωμό)


Υλικά:
  • 2 κούπες ξηρά ρεβίθια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
Εξοπλισμός:
  • Μπλέντερ
  • Λεπτό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο
  • 1 γυάλινο βάζο (για την αποθήκευση)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετούμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ.
  2. Τα πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Σταματάμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
  4. Τοποθετούμε ένα ψιλό στραγγηστήρι επάνω απο ένα μπωλ και το κοσκινίζουμε.
  5. Πετάμε τα χονδρά κομμάτια που συγκράτησε το στραγγηστήρι.
  6. Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγής δοχείο.
* Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπιφτέκια, κέικ χωρίς γλουτένη, και γενικά σχεδόν σε οποιαδήποτε συνταγή ζητά αλεύρι ή αλεύρι σόγιας ή ρεβυθάλευρο.
* Αυτή η συνταγή είναι πολύ γρήγορη, εύκολη, και οικονομική.

Προσοχή: Μη το φάτε ωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.