Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πένες με μπρόκολο και μουστάρδα

Η μοναδική συνύπαρξη των ζυμαρικών με τα λαχανικά αποδίδει ένα γεύμα με πλούσια γεύση και με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Υλικά για 4 μερίδες:
  • 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
  • 400 γρ. μπρόκολο
  • 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κύβους
  • Σουσάμι
  • Μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τριμμένο φυτικό κίτρινο τυρί ή φυτική παρμεζάνα

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τις πένες σε νερό. 
  2. Παράλληλα αχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με νερό. 
  3. Προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες, την μελιτζάνα, το καρότο και τα αχνίζουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  4. Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και μουστάρδα. 
  5. Ανακατεύετε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πένες. 
  6. Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα απο ανακάρδια και μαϊντανό.

Διατροφικό Σχόλιο: Γευστική πρόταση για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας της συνταγής σε φυτικές ίνες. Τα ζυμαρικά προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστημα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες της οικογένειας Β. Η παρμεζάνα παρέχει πρωτεΐνες καλής ποιότητας, οι οποίες αποτελούν δομικό συστατικό του μυϊκού συστήματος, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D για γερά οστά και δόντια.  Η συνεργική δράση που προέρχεται από την ανάμιξη μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών όπως η βιταμίνες C και Ε, η ολευρωπαΐνη, το λυκοπένιο και το β-καροτένιο, έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του οργανισμού και την καλύτερη υγεία του δέρματος, της καρδιάς και των αγγείων. Μία γευστική πρόταση πολύ πλούσια σε μονάδες ORAC!
ΑΠΟΔΟΣΗ ORAC (in vitro) ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 3.910
http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-43/491-2012-09-13-17-38-33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.