Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Πουρές καρότου με ταχίνι

Συστατικά:

• 4 κούπες καρότα, κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκατοστών
• 2 κούπες κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
• ¼ κούπα ταχίνι
• ¼ κούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε τα καρότα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν ελαφρά.

2. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.

3. Βάλτε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά. 
Πολτοποιήστε καλά, προσθέστε λίγο νερό ή περισσότερο ελαιόλαδο εαν χρειαστεί μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

4. Χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα ή ντιπ ή πάστα σαν το χούμους.

Πηγή: http://adelastoulilova.healthcoach.integrativenutriti ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.