Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Λουκάνικα απο φασόλια και μανιτάρια

Υλικά:
[Για το μίγμα μπαχαρικών:]
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γ. μαραθόσπορο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼  κ.γ. μπούκουβο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1/8 κ.γ. μπαχάρι
[Για τα λουκάνικα]
  • 2 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • ¾ κούπας μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. + 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • ¼ κούπας διατροφική μαγιά
  • ½ κούπα αλεύρι απο καφέ ρύζι
  • 1 κ.σ. τριμμένους σπόρους απο λιναρόσπορο ή τσία ή ψύλλιο
  • 1 κ.σ. σάλτσα tamari ή σόγιας
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • Λίγες σταγόνες υγρού καπνού ή 1 κ.σ. σάλτσα BBQ ή 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
  1. Ετοιμάστε το μείγμα μπαχαρικών εκ των προτέρων και αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα μαυρομάτικα φασόλια και πολτοποιήστε τα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι, ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή τα χέρια σας. Προτιμώ να χρησιμοποιώ τα χέρια μου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μούλτι προσέξτε να τα χοντροκόψετε, δεν πρέπει να γίνουν πουρές. 
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε τον πελτέ, τη διατροφική μαγιά, και το αλεύρι απο το καστανό ρύζι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Πασπαλίστε το τριμμένο λιναρόσπορο επάνω από το μείγμα και ζυμώστε το μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  7. Προσθέστε το παγωμένο μίγμα λαχανικών στο μπολ και ανακατέψτε το στα ξηρά συστατικά. 
  8. Προσθέστε τη σάλτσα tamari και το βαλσάμικο ξύδι στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Εάν χρησιμοποιήσετε υγρό καπνό προσθέστε τον και αυτόν τώρα.
  9. Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη. Πλάθουμε κάθε μέρος σε ένα κορμό. 
  10. Τυλίξτε τους κορμούς ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε τους στον ατμό για 15 λεπτά. 
  11. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ακόμα καλλύτερα όλη τη νύχτα, αν είναι δυνατόν. Αυτό θα τα βοηθήσει να σφίξουν ακόμα περισσότερο.
  12. Όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε, ξεδιπλώστε τα και ψήστε τα όπως επιθυμείτε. Εμείς τα μαγειρέψαμε σπετσοφάει με κρεμμύδια και πιπεριές. Γιαμ!

    http://thevword.net/2011/07/extreme-vegan-makeover-gluten-free-spicy-italian-sausages-edition.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.