Υλικά:
[Για το μίγμα μπαχαρικών:]
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 ½ κ.γ. μαραθόσπορο τριμμένο
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. μπούκουβο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1/8 κ.γ. μπαχάρι
- 2 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα μαυρομάτικα φασόλια
- ¾ κούπας μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. + 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- ¼ κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ¼ κούπας διατροφική μαγιά
- ½ κούπα αλεύρι απο καφέ ρύζι
- 1 κ.σ. τριμμένους σπόρους απο λιναρόσπορο ή τσία ή ψύλλιο
- 1 κ.σ. σάλτσα tamari ή σόγιας
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- Λίγες σταγόνες υγρού καπνού ή 1 κ.σ. σάλτσα BBQ ή 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- Ετοιμάστε το μείγμα μπαχαρικών εκ των προτέρων και αφήστε το στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα μαυρομάτικα φασόλια και πολτοποιήστε τα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι, ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή τα χέρια σας. Προτιμώ να χρησιμοποιώ τα χέρια μου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μούλτι προσέξτε να τα χοντροκόψετε, δεν πρέπει να γίνουν πουρές.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τον πελτέ, τη διατροφική μαγιά, και το αλεύρι απο το καστανό ρύζι. Ανακατέψτε καλά.
- Πασπαλίστε το τριμμένο λιναρόσπορο επάνω από το μείγμα και ζυμώστε το μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Προσθέστε το παγωμένο μίγμα λαχανικών στο μπολ και ανακατέψτε το στα ξηρά συστατικά.
- Προσθέστε τη σάλτσα tamari και το βαλσάμικο ξύδι στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Εάν χρησιμοποιήσετε υγρό καπνό προσθέστε τον και αυτόν τώρα.
- Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη. Πλάθουμε κάθε μέρος σε ένα κορμό.
- Τυλίξτε τους κορμούς ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε τους στον ατμό για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή ακόμα καλλύτερα όλη τη νύχτα, αν είναι δυνατόν. Αυτό θα τα βοηθήσει να σφίξουν ακόμα περισσότερο.
- Όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε, ξεδιπλώστε τα και ψήστε τα όπως επιθυμείτε. Εμείς τα μαγειρέψαμε σπετσοφάει με κρεμμύδια και πιπεριές. Γιαμ!
http://thevword.net/2011/07/extreme-vegan-makeover-gluten-free-spicy-italian-sausages-edition.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.