Συστατικά:
• μια χούφτα ντοματίνια, ψιλοκομμένο
• ¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• μια χούφτα ελιές
• 1 κ.σ. σπόροι κουκουναριάς
• 1 βάση για πίτσα, 30 εκατοστά διάμετρο
• μια χούφτα ντοματίνια, ψιλοκομμένο
• ¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• μια χούφτα ελιές
• 1 κ.σ. σπόροι κουκουναριάς
• 1 βάση για πίτσα, 30 εκατοστά διάμετρο
Για τη σάλτσα:
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κούπες πλατύφυλλο βασιλικό
• 1/3 κούπα σπόροι κουκουναριάς (ή καρύδια)
• ½ μικρό λεμόνι (ο χυμός του)
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Προετοιμάστε ένα λαδωμένο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
2. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει λείο.
3. Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω από τη βάση.
4. Μοιράστε τα κρεμμύδια, στη συνέχεια, τις ντομάτες, τις ελιές και τα καρύδια απο επάνω.
5. Ψήστε για 10-15 λεπτά, έως ότου η πίτσα είναι χρυσή καφέ στις άκρες. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλισμένα με φύλλα βασιλικού ή ρόκας.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://veganejdan.blogspot.ru/
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κούπες πλατύφυλλο βασιλικό
• 1/3 κούπα σπόροι κουκουναριάς (ή καρύδια)
• ½ μικρό λεμόνι (ο χυμός του)
• 1/3 κούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Προετοιμάστε ένα λαδωμένο χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα).
2. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει λείο.
3. Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα πάνω από τη βάση.
4. Μοιράστε τα κρεμμύδια, στη συνέχεια, τις ντομάτες, τις ελιές και τα καρύδια απο επάνω.
5. Ψήστε για 10-15 λεπτά, έως ότου η πίτσα είναι χρυσή καφέ στις άκρες. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλισμένα με φύλλα βασιλικού ή ρόκας.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: http://veganejdan.blogspot.ru/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.