Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παρμεζάνα απο σουσάμι και διατροφική μαγιά

Υλικά:
  • 2 κούπες σουσάμι
  • 1/2 κούπα νιφάδες διατροφικής μαγιάς
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Φρυγανίζουμε ελαφρά το σουσάμι σε 150οC, (300Fγια περίπου 5-10 λεπτά.Στη συνέχεια, αφήνουμε να κρυώσει σε λίγα λεπτά.
  2. Αναμυγνύουμε το ζεστό σουσάμι με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Το μίγμα θα πρέπει τώρα να εύθραυστο, παρόμοιο με τυρί παρμεζάνα.
  3. Αφού κρυώσει εντελώς, φυλάξτε το σε σφραγισμένο δοχείο σε δροσερό μέρος.Μπορεί να κρατήσει για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο.
Σημείωση:
Αυτή η συνταγή είναι καλή για πατάτες, μακαρόνια, πίτσα, και άλλα πιάτα για να προσθέσετε επιπλέον γεύση.


Πηγή:
http://www.tastyveganrecipes.com/Mock_Parmesan_Cheese.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.