Υλικά για 1 3/4 της κούπας (οσο μια κονσέρβα 400 ml) ζαχαρούχο γάλα:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα λευκή ή μαύρη ζάχαρη
- 1 - 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
(προαιρετικό, αλλά βοηθάει να πυκνώσει το γάλα)
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βράστε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Μειώστε τη θερμόκρασία όσο πάει λιγότερο και σιγοβράστε για περίπου δύο ώρες μέχρις ότου ο όγκος μειωθεί κατά το ήμισυ. Το μίγμα θα πρέπει να σιγοβράζει ελαφρά, και ποτέ να μην βγάζει φοσυκάλες, ανακατεύετε κάθε 15 λεπτά περίπου για να μην κάνει "πέτσα" στην επιφάνεια και να μην καεί, αλλιώς θα κιτρινίσει αντί να παραμένει λευκό.
- Μετά από 2 ώρες, ανακατέψτε μέσα και τη μαργαρίνη.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Το μίγμα θα πυκνώσει περισσότερο αφού κρυώσει στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Όταν παγώσει, το σπιτικό ζαχαρούχο γάλα έχει παχύτερη υφή από το αγοραστό, οπότε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες νερό και να το ανακατέψετε ελαφρά για να αποκτήσει μια λεπτότερη συνοχή.
http://gggiraffe.blogspot.gr/2011/11/soy-condensed-milk.html
http://www.justasdelish.com/homemade-condensed-milk/
εκτος απο τη μαργαρινη τι αλλο θα μπορουσαμε να βαλουμε;;; Ελαιολαδο θα μπορουσε;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, το ελαιόλαδο δυστυχώς δεν θα βοηθήσει να πυκνώσει το γάλα, το λάδι καρύδας εαν ειναι χειμώνας ναι.
ΔιαγραφήΑλλά είναι προαιρετικό έτσι και αλλιώς, δεν είναι απαραίτητο για τη συνταγή.