Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Αρακάς με πουρέ στο φούρνο

Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…

Τα υλικά μας (για 6 μερίδες)
Για τον πουρέ
  • 1/2 κιλό  πατάτες
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1/3  ποτήρι φυτικο γάλα χλιαρό (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κρέμα φυτικού γάλακτος)
  • Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Τα υπόλοιπα
  • 500 γρ αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ φυτικό τυρί που λιώνει ψιλοτριμμένο (πχ. βιοτρός)
  • Έξτρα μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Προετοιμασία
Δείτε πως να κάνετε τον πουρέ στην συνταγή μας για τον κλασσικό πουρέ πατάτας

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι) και τσιγαρίζουμε για γύρω στα 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα του αρακά στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε.arakas-fournoy
  3. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο φυτικό τυρί πάνω από τον αρακά και από πάνω τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει.
    poures-fourno
  4. Από πάνω ρίχνουμε έξτρα τριμμένο μοσχοκάρυδο, φυτικό τυρί και πιπέρι αν θέλουμε.
    poures-parmezana-fourno
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές.
    poures-arakas-fourno
  6. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα, μην περιμένετε ο πουρές να πήξει σαν την μπεσαμέλ και έτσι τα κομμάτια θα πρέπει να τα βγάλετε με προσοχή για να μην διαλύσουν τελείως. Τρώγεται και ζεστό και κρύο.
    http://www.lovefood.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.