Υλικά για την αφράτη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του "φαρίνα"
- 2 κ.γ. ξύδι
- 4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ¾ κούπας φυτικό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 κ.σ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. σπορους κόλλιανδρου λιωμένους (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη (προαιρετικά)
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μεγάλου μίξερ και τα χτυπάμε 4-5 λεπτά με το εξάρτημα «γάντζος» μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη και ελαστική ζύμη που να τυλίγεται σχεδόν ολόκληρη γύρω από τον γάντζο ή τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
- Την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά και κατόπιν την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 36 εκατοστών.
- Ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη, πιέζοντας και απλώνοντας το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας από το κέντρο του φύλλου προς τα έξω.
- Τη νοτίζουμε ελαφρά και τη πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 45-60 λεπτά περίπου μέχρι να κοκκινίσει.
Χρησιμοποίησα γάλα από ταχίνι σε αναλογία 150 ml ταχίνι / 4 κούπες νερό, γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Η ζύμη ειδικά εξωτερικά γίνεται πολύ αφράτη και τραγανή αλλά όχι σκληρή, μα μαλακή σαν μπισκοτένια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.