Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Κεφτεδάκια φάβας

Υλικά

  • 220 γρ φάβα
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό ( ή και τα δύο )
  • αλάτι / πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 3-4 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
Υλικά για 4 άτομα, χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 1 τέταρτο.
Εκτέλεση


  1. Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-40 λεπτά και σουρώστε τα.
  2. Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι, ή για ομαλότερο μίγμα χτυπήστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατέψτε καλά. Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (μπορείτε να το αφήσετε μια μέρα στην άλλη).
Για ψήσιμο 
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Fahrenheit ( 180 βαθμοί Κελσίου).
  2. Προσθέστε περίπου 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο μείγμα φασολιών και ζυμώστε καλά.
  3. Πλάστε τα σε μικρά μπιφτέκια και βάλτε τα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Αλείψτε κάθε μπουρεκάκι με ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με λεμόνι.
 Για τηγάνισμα 
  1. Πλάστε τα σε μικρά μπιφτέκια (επίπεδα, όχι μπαλάκια) και καλύψτε τα με λίγο αλεύρι.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (σε λάδι ύψους 1,5 εκ. περίπου).
  3. Μόλις το λάδι είναι ζεστό (όχι καυτό) προσθέστε τα μπουρέκια, και τηγανίστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για συνολικά περίπου 4 λεπτά.
- See more at: http://health-cook.com/recipe-gr.php?id=10#sthash.Qv0xFuI7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.