Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Χούμους με κύμινο (Μαρόκου)

Τα υλικά μας
  • 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
  • 5 κ.σ. ταχίνι *
  • 5 κ.σ. χυμό λεμονιού *
  • 1/2 με 1 κ.σ. αλάτι*
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια (εαν δεν έχετε, βάλτε νερό)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. τριμμένο ή σπόρους κύμινο
  • Πιπέρι καγιέν ή πάπρικα για το σερβίρισμα
  • 1 καρύδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
* (Προσθέστε σταδιακά για ρυθμίσετε την γεύση)
Παρασκευή:
  1. Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά μας  και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι.
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο.  Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μέρες περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.