Τα υλικά μας
- 2 κούπες ρεβύθια βρασμένα
- 5 κ.σ. ταχίνι *
- 5 κ.σ. χυμό λεμονιού *
- 1/2 με 1 κ.σ. αλάτι*
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 1/4 της κούπας ζωμό από τα ρεβύθια (εαν δεν έχετε, βάλτε νερό)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. τριμμένο ή σπόρους κύμινο
- Πιπέρι καγιέν ή πάπρικα για το σερβίρισμα
- 1 καρύδι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Σε επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και χτυπάμε καλά, δοκιμάζουμε την γεύση μπορεί να θέλουμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή αλάτι.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε με πιπέρι καγιέν , ελιές και φρέσκο ελαιόλαδο. Τρώγεται με ψωμί, πίτες, τσιπς και με στικς από καρότα. Διατηρείται στο ψυγείο για 6 μέρες περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.