Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια απο ριζότο (Arancini)

Υλικά για 7-9 κεφτέδες
  • 2 κούπες ριζότο που μας έχει απομείνει (1-2 ημέρες στο ψυγείο)
Υλικά για την επικάλυψη:

  • 1/2 κούπα φρυγανιά ή πάνκο 
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
Υλικά για τη γέμιση (προαιρετικά):
  • Χοντροτριμμένο φυτικό τυρί που λιώνει (πχ. βιοτρός)
Υλικά για το τηγάνισμα :
  • ηλιέλαιο , αρκετό για να γεμίσει μια μικρή κατσαρόλα , έτσι ώστε να μπορείτε να βυθίζετε τις μπάλες τουλάχιστον μέχρι τη μέση. 
Μερικά εργαλεία :
  • Χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν
  • Λαδόκολλα σε πιάτο ή μια πιατέλα
Οδηγίες :

1 . Ανακατέψτε τη διατροφική μαγιά μαζί με τη φρυγανιά σε ένω μπωλ για να φτιάξετε το υλικό της επικάλυψης.

2 . Βγάλτε το ριζότο απο το ψυγείο και σχηματίστε στρογγυλά κεφτεδάκια, πιθανόν θα κολλάει στα χέρια σας οπότε βάλτε γάντια εαν θέλετε ή απλά λίγο λαδάκι στα χέρια σας.

3 . Πασπαλίζουμε τις μπάλες μέσα στα ψίχουλα , προσέχουμε να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές . 
Τοποθετήστε τα έτοιμα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα με λαδόκολλα . 
Επαναλάβετε τη διαδικασία έως όλο το ριζότο έχει εξαντληθεί .

4 . Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για να σφίξουν για μισή ώρα
(αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, κυρίως εαν δείτε ότι τα κεφτεδάκια σας είναι εύθραυστα, αλλά καλλύτερα να το κάνετε.)

5 . Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μεσαίο.
Αφήστε 2-3 λεπτά στο τηγάνι για κάθε κεφτεδάκι. 
Γυρίστε απαλά για να τηγανίσετε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές .
(Μην τα βάλετε όλα μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία και δεν θα τηγανηστούν σωστά)

6 . Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα . 
Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν απο το περίσσιο λάδι.
Επαναλάβετε το τηγάνησμα μέχρι να γίνουν όλα τα κεφτεδάκια.

Σερβίρετε αμέσως! 
Τους ταιριάζει καυτερή σάλτσα τύπου ταμπάσκο.

Κεφτεδάκια απο ριζότο με γέμιση φυτικού τυριού
*     Εαν θέλετε να τα κάνετε με γέμιση ανοίξτε το σαν πιτάκι και κλείστε μέσα το φυτικό τυρί σε μπαλάκι.
Συμβουλή : 
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εαν σας έχει περισσέψει ριζότο στο ψυγείο
εαν έχετε πολύ ριζότο, μην το κάνετε κεφτεδάκια όλο μαζί, επειδή το ριζότο στο ψυγείο διατηρείται καλά πολύ περισσότερο καιρό απο ότι τα κεφτεδάκια.
http://kblog.lunchboxbunch.com/2013/07/how-to-make-vegan-arancini-fried.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.