Υλικά για 4 άτομα
- 1 πράσο
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 μεγάλα καρότα
- ½ κιλό κολοκύθα
- αλάτι κατά βούληση
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι μικρή
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
- 1/2 κ.γ. πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- Τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι το πράσο κομμένο σε φέτες.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα.
- Σβήνουμε με μία κούπα βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει (αν θέλουμε) ¼ του κύβου ζωμό λαχανικών (bio παρακαλώ).
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό –να σκεπάζει τα λαχανικά και λίγο παραπάνω- αλάτι, το τζίντζερ και την πιπεριά.
- Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά ,σβήνουμε τη φωτιά-μέτρια θερμοκρασία- και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με πολτοποιητή-ράβδο.
- Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό αν το αποτέλεσμα θυμίζει πουρέ και βράζουμε για λίγο ή αν είναι πολύ νερουλό ξαναβράζουμε.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή τζίντζερ ή πιπέρι.
- Είναι πολύ ωραίο πρώτο ή κυρίως ή μοναδικό πιάτο.
- Μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγο δυόσμο, ή μαντζουράνα ή ό,τι βότανο θεωρήσεις πως θα ταιριάζει.
- Μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγο δυόσμο, ή μαντζουράνα ή ό,τι βότανο θεωρήσεις πως θα ταιριάζει.
http://365vegandays.wordpress.com |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.