Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κολοκυθόσουπα βελουτέ

 
Υλικά για 4 άτομα
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • ½ κιλό κολοκύθα
  • αλάτι κατά βούληση
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι μικρή
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 










  1. Τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι το πράσο κομμένο σε φέτες.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα.
  3. Σβήνουμε με μία κούπα βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει (αν θέλουμε) ¼ του κύβου ζωμό λαχανικών (bio παρακαλώ).
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό –να σκεπάζει τα λαχανικά και λίγο παραπάνω- αλάτι, το τζίντζερ και την πιπεριά.
  5. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά ,σβήνουμε τη φωτιά-μέτρια θερμοκρασία- και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με πολτοποιητή-ράβδο.
  6. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό αν το αποτέλεσμα θυμίζει πουρέ και βράζουμε για λίγο ή αν είναι πολύ νερουλό ξαναβράζουμε.
  7. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή τζίντζερ ή πιπέρι.
-   Είναι πολύ ωραίο πρώτο ή κυρίως ή μοναδικό πιάτο.
-   Μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγο δυόσμο, ή μαντζουράνα ή ό,τι βότανο θεωρήσεις πως θα ταιριάζει.
http://365vegandays.wordpress.com















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.