- 50 γρ. κεμπάπ σόγιας
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 3 κ.γ. αλάτι ή σάλτσα σόγιας (δοκιμάστε και προσθέστε σταδιακά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 5 σπόρους κάρδαμου
- 1 μικρή φέτα τζίντζερ
- 1/2 κούπα γάλα καρύδας
- 5 φρέσκα φύλλα κάρι ή 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Μουλιάστε το κεμπάπ σόγιας για περίπου 10 λεπτά σε άφθονο βραστό νερό.
- Πάρτε τα κεμπάπ ένα προς ένα και στραγγίξτε τα καλά με τα χέρια σας.
- Κατόπιν βάλτε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μετά από ένα λεπτό προσθέστε το κεμπάπ σόγιας, το κάρι, τη κανέλα, το αλάτι, και τα γαρύφαλλα.
- Όταν τα υλικά ανακατευτούν καλά μεταξύ τους και αρχίσετε να αισθάνεστε το άρωμα απο τα μπαχαρικά, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τη μισή κούπα γάλακτος καρύδας.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε το φαγητό για άλλα δέκα λεπτά.
- Όταν βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε με ρύζι, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.
Συμβουλές:
- Θα δείτε ότι με κάθε λεπτό που περνάει το κεμπάπ θα αυξάνεται σε όγκο.
- Το γάλα καρύδας καίγεται εύκολα σε υψηλές θερμοκρασίες για αυτό και είναι καλό να μαγειρεύεται σε χαμηλές.
Πηγές:
http://guidecucina.pianetadonna.it/ricetta-bocconcini-di-soia-al-curry-175418.html
http://www.veganhome.it/ricette/secondi/bocconcini-soia-curry/
http://guidecucina.pianetadonna.it/ricetta-bocconcini-di-soia-al-curry-175418.html
http://www.veganhome.it/ricette/secondi/bocconcini-soia-curry/
πολυ καλη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε, κοινοποιησε τη και κάνε λαικ στη σελιδα στο φεισμπουκ για να ενημερώνεσαι για νεες συνταγές.
Διαγραφήαπο τις καλυτερες και πανευκολες συνταγες <3
ΑπάντησηΔιαγραφή