Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πίτσα πολέντας με τομάτα και κρεμμύδι

Πίτσα πολέντας με τομάτα και κρεμμύδι στο φούρνο μικροκυμμάτων
Υλικά για τη βάση:

  • 1 κούπα πολέντα καλαμποκιού
  • 2 κούπες νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Υλικά επικάλυψης:
  • Ντομάτες κομμένη σε φέτες
  • Κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε μακρόστενες φέτες
  • Τριμμένο φυτικο τυρί που λιώνει (προαιρετικά)
  • Καλαμπόκι απο κονσέρβα (προαιρετικά)
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό των λαχανικών!

Υλικά μαρινάδας:
  • tamari
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • Σάλτσα καυτερής πιπεριάς
Παρασκευή βάσης:

  1. Βράστε το νερό. 
  2. Προσθέστε το αλάτι και μια πρέζα ελαιολάδου. 
  3. Σταδιακά προσθέστε τους κόκκους καλαμποκιού (πολέντα) , ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι . 
  4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να ανακατεύετε για να μην κολλήσει εως ότου όλο το νερό να έχει απορροφηθεί. 
  5. Κλείστε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήστε το να καθίσει .
Παρασκευή μαριναδας:
  1. Αναμίξτε τα υλικά της μαρινάδας όλα μαζί σε ένα μπολ . 
  2. Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά . 
  3. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά .
Παρασκευή πίτσας:
  1. Λαδώστε το ταψί για τη πίτσα και ριξτε τη πολέντα, λαδώστε την παλάμη σας με άφθονο ελαιόλαδο και πατικώστε τη πολέντα σε μια επίπεδη επιφάνεια . 
  2. Ψήστε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά .
  3. Πάρτε τις φέτες κρεμμυδιού από τη μαρινάδα και απλώστε τις ομοιόμορφα πάνω από τη βάση πολέντας. 
  4. Τοποθετήστε και τις φέτες ντομάτας απο επάνω μαζί με το φυτικό τυρί.
  5. Ψήστε σε μέση θερμοκρασία για 5 λεπτά και στη συνέχεια σε δυνατή για 2 λεπτά ακόμα.
  6. Κόβουμε και σερβίρουμε ζεστό . Απολαύστε το ! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.