Πίτσα πολέντας με τομάτα και κρεμμύδι στο φούρνο μικροκυμμάτων |
Υλικά επικάλυψης:
- Ντομάτες κομμένη σε φέτες
- Κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε μακρόστενες φέτες
- Τριμμένο φυτικο τυρί που λιώνει (προαιρετικά)
- Καλαμπόκι απο κονσέρβα (προαιρετικά)
Υλικά μαρινάδας:
- tamari
- Τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- Σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- Βράστε το νερό.
- Προσθέστε το αλάτι και μια πρέζα ελαιολάδου.
- Σταδιακά προσθέστε τους κόκκους καλαμποκιού (πολέντα) , ανακατεύοντας συνεχώς με ένα πιρούνι .
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να ανακατεύετε για να μην κολλήσει εως ότου όλο το νερό να έχει απορροφηθεί.
- Κλείστε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήστε το να καθίσει .
- Αναμίξτε τα υλικά της μαρινάδας όλα μαζί σε ένα μπολ .
- Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στη μαρινάδα και ανακατέψτε καλά .
- Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά .
- Λαδώστε το ταψί για τη πίτσα και ριξτε τη πολέντα, λαδώστε την παλάμη σας με άφθονο ελαιόλαδο και πατικώστε τη πολέντα σε μια επίπεδη επιφάνεια .
- Ψήστε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά .
- Πάρτε τις φέτες κρεμμυδιού από τη μαρινάδα και απλώστε τις ομοιόμορφα πάνω από τη βάση πολέντας.
- Τοποθετήστε και τις φέτες ντομάτας απο επάνω μαζί με το φυτικό τυρί.
- Ψήστε σε μέση θερμοκρασία για 5 λεπτά και στη συνέχεια σε δυνατή για 2 λεπτά ακόμα.
- Κόβουμε και σερβίρουμε ζεστό . Απολαύστε το ! :)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.