Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σωταρισμένα λαχανικά με σάλτσα σόγιας


Υλικά για 4 μερίδες
Για τα λαχανικά:
  • 1 μεγάλο καρότο σε λωρίδες
  • 4 μπουκετάκια μπρόκολου
  • 4 μπουκετάκια κουνουπιδιού
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 4
  • 150 g βλαστάρια μπαμπού ή καλαμπόκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα:
  • 180 ml ​​νερού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ ή άλλο άμυλο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία:
  1. Σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και τηγανίστε το ελαφρά μέχρι να μυρίσει. 
  2. Προσθέστε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το καρότο και τη πιπεριά, σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού και το κρεμμύδι. 
  3. Ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σε μια κούπα ή ένα μπολάκι, ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι το κορν φλάουρ να έχει διαλυθεί καλά στο νερό.
  5. Προσθέστε αυτήν την σάλτσα στο γουόκ και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. 
  6. Σερβίρετε.
http://www.saborintenso.com/f96/legumes-moda-da-china-13813/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.