Υλικά για 4 μερίδες
Για τα λαχανικά:
- 1 μεγάλο καρότο σε λωρίδες
- 4 μπουκετάκια μπρόκολου
- 4 μπουκετάκια κουνουπιδιού
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε 4
- 150 g βλαστάρια μπαμπού ή καλαμπόκι
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
- 180 ml νερού
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ ή άλλο άμυλο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και τηγανίστε το ελαφρά μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέστε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το καρότο και τη πιπεριά, σοτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού και το κρεμμύδι.
- Ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Σε μια κούπα ή ένα μπολάκι, ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι το κορν φλάουρ να έχει διαλυθεί καλά στο νερό.
- Προσθέστε αυτήν την σάλτσα στο γουόκ και ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
- Σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.