Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι
- 3 μελιτζάνες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
- 1 πρέζα τσίλι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (ή λεμόνι)
- λίγη πάπρικα (προτιμήστε καπνιστή)
- Αρχικά τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε σχάρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. [Εγώ τις έβαλα στο φούρνο στο γκριλ, ολόκληρες, για περίπου 40′ (20′ σε κάθε μεριά).]
- Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις κόβουμε κατά μήκος και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Έπειτα, με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τη φλούδα τους εσωτερικά, ώστε να την διαχωρίσουμε από το εσωτερικό και μαλακό μέρος, το οποίο μαζεύουμε σε ένα μπωλ (τις φλούδες τις πετάμε).
- Ανακατεύουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε στο μούλτι ελαφρώς, να αφρατέψει.
- Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε τομάτα και φυσικά αραβικές πίτες . Είναι φοβερό..
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.