Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι


  • 3 μελιτζάνες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
  • 1 πρέζα τσίλι
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (ή λεμόνι)
  • λίγη πάπρικα (προτιμήστε καπνιστή)
  1. Αρχικά τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε σχάρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. [Εγώ τις έβαλα στο φούρνο στο γκριλ, ολόκληρες, για περίπου 40′ (20′ σε κάθε μεριά).]
  2. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις κόβουμε κατά μήκος και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Έπειτα, με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τη φλούδα τους εσωτερικά, ώστε να την διαχωρίσουμε από το εσωτερικό και μαλακό μέρος, το οποίο μαζεύουμε σε ένα μπωλ (τις φλούδες τις πετάμε).
  4. Ανακατεύουμε μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε στο μούλτι ελαφρώς, να αφρατέψει.
  5. Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε τομάτα και φυσικά αραβικές πίτες . Είναι φοβερό..
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.