Υλικά:
- 1 και 1/2 κούπα ρεβίθια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. για κάθε χρήση αλεύρι
- 1 ματσάκι κουνουπίδι
- 1 κούπα ρόφημα σόγιας (ή άλλο φυτικό ρόφημα όπως ρεβυθιού)
- 1 κ.σ. ξινό
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αφήστε τα ρεβίθια να μουλιάσουν στο νερό για μία ημέρα.
- Στραγγίστε.
- Βράστε το κουνουπίδι σε νερό με 1 πρέζα αλάτι και το 1 κρεμμύδι, το κόβουμε και το βάζουμε στην άκρη.
- Αλέστε τα ρεβίθια με το αλάτι, το σκόρδο και το βρασμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Για την κρέμα: Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρντίζουμε το αλεύρι για λίγο, μετά προσθέτουμε το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και το πολτοποιούμε.
- Στη φόρμα, προσθέτουμε το μισό μέρος του μείγματος με τα ρεβύθια,
- μετά γεμίζουμε με ένα στρώμα απο το κουνουπίδι και τέλος το καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα απο τα πολτοποιημένα ρεβύθια.
- Τοποθετήστε το σκεύος στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.