Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Σουφλέ κουνουπιδιού

Υλικά:
  • 1 και 1/2 κούπα ρεβίθια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1 ματσάκι κουνουπίδι 
  • 1 κούπα ρόφημα σόγιας (ή άλλο φυτικό ρόφημα όπως ρεβυθιού)
  • 1 κ.σ. ξινό
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Παρασκεύη:
  1. Αφήστε τα ρεβίθια να μουλιάσουν στο νερό για μία ημέρα. 
  2. Στραγγίστε.
  3. Βράστε το κουνουπίδι σε νερό με 1 πρέζα αλάτι και το 1 κρεμμύδι, το κόβουμε και το βάζουμε στην άκρη.
  4. Αλέστε τα ρεβίθια με το αλάτι, το σκόρδο και το βρασμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  5. Για την κρέμα: Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το αλεύρι και καβουρντίζουμε το αλεύρι για λίγο, μετά προσθέτουμε το γάλα σόγιας και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και το πολτοποιούμε.
  6. Στη φόρμα, προσθέτουμε το μισό μέρος του μείγματος με τα ρεβύθια,
  7. μετά γεμίζουμε με ένα στρώμα απο το κουνουπίδι και τέλος το καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα απο τα πολτοποιημένα ρεβύθια.
  8. Τοποθετήστε το σκεύος στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά.
http://www.veggietal.com.br/sufle-couve-flor/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.