Συχνά συγκρίνεται με το μητρικό γάλα σε θρεπτική αξία, η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και, σύμφωνα με τους αρχαίους Ίνκας είναι ιερή τροφή, και η πλουσιότερη τροφή στον πλανήτη σε αμινοξέα και βιταμίνες.
- 1 κούπα ωμοί σπόροι χεινοπόδιου (κινόας)
- 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό (ή 4 εαν το θέλετε πιο αραιωμένο)
- 2-4 χουρμάδες, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
- Άρωμα βανίλιας ή καννέλας ή καρύδας (προαιρετικά)
- Μουλιάστε για οκτώ ώρες μια κούπα σπόρους κινόας.
- Ξεπλύνετε καλά τους σπόρους και στη συνέχεια, πολτοποιήστε τους μαζί με το γλυκαντικό της αρεσκείας σας σε ένα μπλέντερ με 3 κούπες φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για δυό λεπτά και το στραγγίζετε με ένα τουλπάνι τρεις φορές.
- Εμφιαλώνετε.
- Φυλάσσεται σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για μέχρι 4 ημέρες περίπου.- Μπορείτε να τους φυτρώσετε πριν τους κάνετε γάλα, μουλιάζοντας τους 4 ώρες σε νερό και φυτρώνοντας τους 5 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.