Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Γάλα κινόας (Raw)

   Συχνά συγκρίνεται με το μητρικό γάλα σε θρεπτική αξία, η κινόα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και, σύμφωνα με τους αρχαίους Ίνκας είναι ιερή τροφή, και η πλουσιότερη τροφή στον πλανήτη σε αμινοξέα και βιταμίνες.













Υλικά για 1/2 λίτρο γάλα:
  • 1 κούπα ωμοί σπόροι χεινοπόδιου (κινόας)
  • 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό (ή 4 εαν το θέλετε πιο αραιωμένο)
  • 2-4 χουρμάδες, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε ή άλλο γλυκαντικό (προαιρετικά)
  • Άρωμα βανίλιας ή καννέλας ή καρύδας (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
       
  1. Μουλιάστε για οκτώ ώρες μια κούπα σπόρους κινόας.
  2. Ξεπλύνετε καλά τους σπόρους και στη συνέχεια, πολτοποιήστε τους μαζί με το γλυκαντικό της αρεσκείας σας σε ένα μπλέντερ με 3 κούπες φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό για δυό λεπτά και το στραγγίζετε με ένα τουλπάνι τρεις φορές.
  3. Εμφιαλώνετε.




-   Φυλάσσεται σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για μέχρι 4 ημέρες περίπου.-   Μπορείτε να τους φυτρώσετε πριν τους κάνετε γάλα, μουλιάζοντας τους 4 ώρες σε νερό και φυτρώνοντας τους 5 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.