Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Τόφου στη σχάρα


Μια καλή ιδέα και απλή συνταγή για να νοστιμίσουμε το τόφου, ειδικά αν δεν έχει κάποια γεύση (πχ. καπνιστό), είναι να το μαρινάρουμε σε ένα μείγμα όπως το παρακάτω.
Για να ψήσουμε μια ποσότητα τόφου περίπου 200 γραμμαρίων, φτιάχνουμε πρώτα μια μαρινάδα, στην οποία θα αφήσουμε το τόφου να μαριναριστεί, κομμένο σε φέτες, για 1 ώρα. 
Η συνταγή είναι ενδεικτική, καθώς μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε όσο θέλουμε. 
Επίσης αυτή η μαρινάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σέηταν ή ότι άλλο θέλουμε να μαρινάρουμε.

Μαρινάδα
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • αρωματικό αλάτι με βότανα ή ½ κ.γ. βιολογικό ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. σάλτσα BBQ (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1-2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το τόφου κομμένο σε φέτες να μαριναριστεί για 1 ώρα (ή και παραπάνω).
  2. Έπειτα βάζουμε το μαριναρισμένο τόφου στη σχάρα/γκριλ, ψήνουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά και σερβίρουμε ρίχνοντας την μαρινάδα που περισσεύει από πάνω. Έτοιμο.
-   Μπορεί να συνδυαστεί με ψητά λαχανικά, ενώ κομμένο σε χοντρούς κύβους μπορεί να γίνει και σουβλάκια- η συνταγή αυτή είναι ιδανική. 
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.