Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σού με γέμιση κρέμας καρύδας

Ζύμη για 7 μικρά σου:
  • 1/4 κούπας φυτική μαργαρίνη (50g)
  • 1/2 κούπα βραστό νερό (120 ml)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (75g)
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. άμυλο πατάτας (Ίσως λειτουργεί και κορν φλάουρ)
  • 2/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γ. κόμμι ξανθάνης
  • 100 ml νερό
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
* Τα τελευταία 6 υλικά ισοδυναμούν για 2 αυγά.

Παρασκευή ζύμης σου:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Πρώτα φτιάξτε τα αντικατάστατα των δυό αυγών, χτυπήστε τα ξερά υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέστε νερό μέχρι να μαλακώσει και μετά το λάδι.
  3. Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς αφρώδη υφή. 
  4. Προσθέστε τη μαργαρίνη και το βραστό νερό σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και αφήστε τα βράσουν μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι μονομιάς. 
  6. Χτυπάμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να σχηματισει μια μπάλα που ξεκολλά απο τα τοιχώματα.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς . 
  8. Χτυπάμε και πάλι τα αντικατάστατα των δυο αυγών και προσθέτουμε το μισό μείγμα στη ζύμη , ανακατεύουμε πολύ καλά , μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή . 
  9. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο υγρό . 
  10. Πάρτε μικρά κομματάκια της ζύμης και πλάστε σε μπαλάκια . 
  11. Τοποθετήστε τα στο ταψί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Θα πρέπει να είναι κόκκινα και τραγανά απο έξω.
Μόλις κρυώσουν , τα κόβετε προσεκτικά με ένα οδοντωτό μαχαίρι και αφαιρείτε το κολλώδης κέντρο αφήνοντας μονο το τραγανό περίβλημα, σαν κοχύλια.
Για να στεγνώσουν τελείως μπορείτε να τα ξαναβάλετε στο φούρνο, αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτό.

Εαν τρώτε σόγια μπορείτε να φτιάξετε κρέμα σόγιας αντί για καρύδας, παρά αυτό παρακάτω είναι η συνταγή για τη κρέμα καρύδας, όπως αυτά της φωτογραφίας.

Υλικά για τη κρέμα καρύδας:
  • 2 κ.σ. κρύο ανάλατο πουρέ πατάτας
  • 1/4 κούπας αποξηραμένη καρύδα (20g)
  • 3/4 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. βανίλια (βανιλίνη)
Παρασκευή:
  1. Πρώτα βράστε και πολτοποιήστε τη πατάτα, περάστε τη απο σουρωτήρι για να μην έχει κομματάκια, εκτός εαν χρησιμοποιήσετε έτοιμο πουρέ.
  2. Τοποθετήστε 2 κ.σ. απο τον πουρέ πατάτας μαζί με 1/4 της κούπας άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  3. Το άμυλο της πατάτας θα αντιδράσει με την ζάχαρη και θα μετατραπεί σε υγρό μείγμα.
  4. Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε να προσθέτετε ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να μοιάζει με κρέμα.
  5. Ανακατέψτε μέσα την καρύδα, η υφή της κρέμας θα πρεπει να είναι σαν αυτή της κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Μόλις τα σου κρυώσουν βάλτε μέσα στο καθένα απο περίπου 1 κ.σ. απο τη κρέμα.

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας:
  • 75g μαύρη σοκολάτα
  • 1 κ.γ. παρθένο λάδι καρύδας σε στερεά κατάσταση (ή φυτικό έλαιο όπως καλαμποκέλαιο)
Παρασκευή:
  1. Σε ένα μπεν μαρί ανακατέψτε τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει μια λεία, γυαλιστερή όψη.
  2. Αφήστε την να κρυώσει αρκετά και όταν κρυώσει και έχει παχύρευστη υφή απλώστε επάνω απο τα σου με ένα κουτάλι το γλάσο χωρίς να τρέχει από τις πλευρές των σου.
  3. Αφήστε τα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.